Založ si blog

Priateľstvo alebo?

Bol obyčajný štvrtok, deň ako každý iný, ale predsa bol niečím výnimočný. Kráčajúc mestom zdvihol telefón a zavolal kamarátovi, že čo robia večer. Dozvedel sa, že ich spoločný kamoš má narodky a teda dobre by bolo ho ísť večer pozrieť. Namieril si to rovno do obchodu, že mu kúpi aspoň fľašu vína a s neistotou sa vybral k nim. Nečakala tam žiadna veľká oslava, ba naopak, bol tam len Maťo a oslávenca nikde. „Prídem o pol hodinu“ povedal do telefónu. A tak postupne sa ľudia zbierali a pribúdalo aj alkoholu.

V jednom okamihu však prišiel šok. „Vošla si dnu, tvoje oči svietili ako trblietajúce sa hviezdy na jasnej nočnej oblohe, úsmev žiaril ako horúce letné slnko.Nikdy by ma nenapadlo, že sa to opäť raz stane.“ pomyslel si. Presne tak! „Od prvej chvíle čo som ťa videl, som videl v tebe niečo, čo ma nesmierne priťahovalo. Neviem dodnes čo to bolo. Ani neviem odkiaľ som zobral tvoje tel. číslo hoci matne sa mi zdá, že som ho mal priamo od teba.“ „No kto by si to pamätal po toľkých pohároch vodky? Ani neviem ako sme sa dostali do mesta, a ani neviem prečo som nakoniec skončil vedľa teba. Jediné čo si však pamätám sú tie príjemné veci a to, že sme len tak sedeli vedľa seba a kto to začal neviem. No prišiel prvý bozk a to sa stať nemalo. Neviem čo som si myslel, keď sme odchádzali držiac sa za ruky. Nezvyknem len tak bežne s niekým skončiť a to už vôbec nie s niekým koho vôbec nepoznám.“ Toto bola však pre neho výnimka a niečo sa v jeho vnútri zmenilo. Cítil, že mohla by to byť tá pravá. No ako všetko raz začína, všetko raz aj musí skončiť. Prišli prázdniny a teda čas, keď sa museli načas rozísť. Zostali však v kontakte cez „facebook“ a telefón. Dni ubiehali a on sa tešil, že sa konečne uvidia. Cez net sa čosi o sebe dozvedeli, no stále to nestačilo na to, aby mohol povedať, že ju pozná dobre.
Konečne nadišiel deň, keď sa mali stretnúť a len tak von ísť pokecať.
Stál pred vchodom budovy a čakal kedy sa konečne objaví. Prešlo päť minút a dvere sa pomaly otvorili. „Ahoj“ povedala. „Ahoj“ automaticky vyšlo z jeho úst. „Kam pôjdeme?“ „Mne je jedno“ odpovedala Alex. Rozhodol za oboch, že pôjdu do „Insomnie“. Bol to klub v centre mesta, kde prevažne chodili rockeri. Vedel, že aj ona je ten typ a práve preto vybral toto miesto.
Vošli dnu, len tak kecali pri pive a pozerali jeden na druhého. V jej očiach bolo badať nespočetné množstvo úprimnosti a jej úsmev na tvári rozosmieval aj jeho. On sa cítil síce hanblivo, no po chvíli to prekonal a rozviazal sa mu jazyk. A ako minúty ubiehali, čas letel, oni len sedeli a kecali o všeličom možnom, čo ich len napadlo chlipkajúc z piva.
No on aj tak nebol vo svojej koži a cítil sa dosť divne. Nevedel, či to je tým, že má pri sebe takú úžasnú spoločnosť alebo prečo? No vedel, že je to človek, ktorých na svete nájsť ťažko a to ho upokojovalo. Vedel, že Alex má veľmi zložitú povahu, a že je ťažko pochopiť jej pohnútky i činy. No veril, že časom sa ju naučí chápať.
S úderom jedenástej hodiny nočnej sa pobrali, že idú domov. Cestou samozrejme ešte kecali, trápne ticho, ako to býva v častých prípadoch ľudí, ktorí sa nepoznajú, snáď ani nenastalo.
Keď prišli domov, každý šiel svojou cestou. No jemu to nedalo, a chcel sa presvedčiť, že sa ozaj cítila dobre a tak zobral telefón a napísal jej sms. „Ahoj. Dúfam, že si sa cítila dobre? Ak budeš súhlasiť, môžme si to niekedy zopakovať.“ Odpoveď prišla prakticky ihneď: „Ahoj. Jasné. Cítila som sa ok. A súhlasím. Ešte sa dohodneme. Dobrú noc.“

Autorské práva na obrázok: 4ever.sk

Opäť slovenské (ne)cesty

25.02.2011

Keď som včera po dlhom čase cestoval domov južnou trasou cez Veľký Krtíš, nechcel som veriť vlastným zmyslom(či už očiam alebo vlastnej nervovej sústave). Nešiel som tadiaľto veľmi dlhý čas, nakoľko chodím po R1, ale včera som nemal na výber. Ale poviem vám, že bolo to naposledy. Neveril som tomu, že niekde ešte môžu existovať takéto cesty v 21.storočí, ale ako sa [...]

Kamarátstvo alebo? 3.časť

23.02.2011

Sebastián si prečítal správu, že Alex je v poriadku a išiel si s pokojným svedomím ľahnúť. Vo vnútri však bol dosť zmätený a nevedel, čo si o tom všetkom myslieť. Hneď ako sa ráno zobudil,išiel sa osprchovať. Ako býva však u neho zvykom, najprv zapol počítač a nalogoval sa na sociálnu sieť. Samozrejme tam bola aj Alex, a opäť začali spolu písať. Dohodli sa, že [...]

Internet alebo naživo?

23.02.2011

Internet sa začal používať nie tak dávno. No napriek tomu, že mám iba niečo vyše 20 rokov ešte si dobre pamätám na svoje detstvo bez internetu. Je smutné, že dnes – hoci som prežil detstvo bez internetu a do 15 rokov aj bez počítača – si neviem predstaviť existovať bez tejto širokej spleti „web stránok“. Internet mi pomáha najviac v škole, no [...]

Joe Bide, stav únie

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci bez ohľadu na výsledok volieb

30.04.2024 06:09

Administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu.

Robert Fico, Peter Pellegrini, Andrej Danko

Hlas získal na úkor Smeru. Voliči však vládny valec oceňujú: PS získalo nových voličov, opozícia musí zabrať

30.04.2024 06:00

Aj keď sa Progresívnemu Slovensku podarilo získať aj nových voličov, s ostatnými lídrami opozície si ich medzi sebou len prelievajú. Kým koalícii to stačí, opozícia musí vyriešiť svoju budúcnosť.

Lotyšsko, NATO

Príprava na Rusov? Lotyši majú z pivníc urobiť protiletecké kryty

30.04.2024 06:00

Na čo sa dá využiť jarné upratovanie? Na prípravu protileteckých krytov.

jeleň,

Veľká akcia poľovníkov na strednom Slovensku. Na Liptove si vyhrnuli rukávy pre dobrú vec

30.04.2024 05:00

Zábery z akcie zachytil mReportér Marián Hrnčiar.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 10419x
Priemerná čítanosť článkov: 1737x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy